Sommerferie del 1

I går er sommerferien gået til “Costa del Høve” – aka mormor og morfars sommerhus ved Sejerøbugten.

Og vi er ualmindelig heldige med denne smukke, varme danske sommer –  igen fristes man til at sige, for sidste vi holdt sommerferie i DK (i 2013) var vejret ligesådan! (Så måske man fremover kan regne med en god sommer når vi beslutter os for at blive i landet! 😉 )

Den 1. uge er gået med gensidige besøg hos og fra familien fra Dubai. For Martins families sommerhus ligger kun 5 km fra vores, og når vi så er her samtidig er det jo oplagt at ses!

Så onsdag mødtes vi hos Familen K til eftermiddags-kaffe, badning og aftensmad, hygge og leg.

Efter at sukkerniveauet er stabiliseret med “Eton Mess” a la Tine – går turen til stranden med spande, skovle, tæpper og ikke mindst rosévin og plastickopper.

Vandet er lækkert, lavt, varmt og næsten fri for tang, sten osv. Altså helt perfekt!

Ungerne leger, bader og bygger sandslot mens vi voksne drikker kølig vin og opdaterer hinanden på hvad der er sket i de små familier siden vi sidst sås på Maldiverne i april.

Vel hjemme igen spises der aftensmad med stor appetit, der spilles spil og hygges igennem på kryds og tværs blandt alle. Og så aftaler vi at ses igen allerede næste dag i Sommerland Sjælland hvor vi alle har købt årskort til.

I SS hygger vi videre mens der prøves forlystelser både de rolige og hyggelige såsom vandcyklerne, og de lidt mere vilde som – nåja “Vildkatten” hvor der hvines igennem.

Efter en masse dejlige timer skilles vejene igen men aftale om måske at nå at ses endnu en gang inden ørkenfamilien drager videre i landet for at besøge familie og venner.

Fredag tager Ole og ungerne endnu et tur til SS imens jeg kører til Holbæk med min mor og får indkøbt en kommode og en reol til vores lille hus. Vi må heller ikke glemme at vi jo skal spise- så der arrangeres og købes ind og laves mad nærmest konstant og hele tiden. Alle måltider indtages på den dejlige overdækkede terrasse min far har bygget for en del år tilbage. Man kan sidde længe derude om aftenen når duggen falder – og vi skal jo også huske at få spillet en masse Yatzy (iøvrigt spiller børnene det mod hinanden imens de spiser morgenmad).

Vi får også taget en del på stranden – vandet er virkelig lækkert i år, så en daglig tur må der til.

Søndag fejrer vi min fars 67 års fødselsdag. Vi har bla. arrangeret at vi skal til Rørvig og spise frokost på Rørvig kro, så vi tager afsted kl. 12. På kroen får vi lækker frokost og bagefter går vi i havnen hvor børnene fanger de obligatoriske krabber for tilsidst at slippe dem alle fri igen og lave krabbe-race ud i friheden!

img_0982

De smukke søstre men en rabarber/ribs drink – alkoholfri naturligvis.

img_0986

Fødselaren

img_0999

Krabberne sættes fri

Familien K når lige et badebesøg sent søndag eftermiddag – og sådan gik den første uges ferie sådan vupti – men er det ikke sådan det bare er i godt selskab og når man har ferie??

img_1006

Mille og Celina fanger krabber i det næsten helt stille vand

 

Om Dorthe

Årgang 1972, mor til 3 skønne børn og gift med Ole.
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s