Sommer i Toscana

Så har fam K været på ferie!

Destinationen var igen i år Toscana i Italien – denne gang på en agriturismo nær Firenze og Greve in Chianti!

Første step var dog kun til München hvor vi altid tager en overnatning, for at være nogenlunde friske dagen efter – for det ER altså en lang køretur!

Fra München gik turen via Østrig til Italien, hvor sol og varm ventede – prognosen for den første uge lovede sol, sol, sol og masser af varme – noget vi hungrede efter med den halvkølige juni vi havde haft!

De første 2 nætter måtte vi bo i en lejlighed vi ikke mente vi havde booket – iflg. min booking skulle vi jo have den fede overdækkede terrasse. I stedet måtte vi nøjes med noget grus foran lejligheden – og denne var iøvrigt også fyldt af myrer, så da vi kunne skifte til den anden om mandagen steg humøret også væsentligt!

Den noget federe terrasse og lejlighed!

Den første uge var vi ikke mange mennesker på stedet hvor der ellers er 11 lejligheder. Vi have en fransk familie som naboer og så boede der 2 italienske damer som vi meget sjældent så. Og den franske familie kørte på tur stort set hver dag kl. 10 – så vi havde det meste for os selv!

Det nød vi i stor stil – og ungerne kunne fornøje sig i den lækre pool!

Vi tog på ture til bl.a. Greve in Chianti, Pisa og San Gimignano. Greve var nu ret kedelig med et torv og det var ca. det.

Pisa havde jo selvfølgelig det skæve tårn og mange gader med både nye, smarte butikker (Prada bl.a.) og de mere lokale med små turistfælder.

Det vi allerbedst kan lide er byer som San Gimignano. En gammel bjerby omgivet af en bymur og kendt for sine mange tårne. I dag er der kun 13 tilbage af disse, men der har været 72 da der var flest. Desuden er byen på Unescos verdensarvsliste og virkelig hyggelig!

San Gimignano

San Gimignano

Stemning for alle pengene med en malerinde siddende ved et udsigtspunkt fordybet i sit arbejde

Malerindens udsigt

Ønskebrønd på torvet

Dejligt varmt! 🙂

Lavendelbutik

Lidt mere afslapning ved poolen med Uno skulle der også til…

Uno

Uno og badning

Torsdag d. 13 kunne vi i øvrigt fejre kobberbryllup og de søde børn havde lavet morgenbord til os mens vi var på dagens løbe-bjergetape. 

De havde også købt gaver til os – vi må håbe lykken bliver i skoen de næste mange år også! Om figurerne også ligner er vist op til den enkelte at vurdere 😉 men søde er de!

Og om aftenen spiste vi middag på et slot i nærheden – Castello di Gabbiano – det var lækkert og godt for voksne, men knap så spændende for børn!

Den lækreste tatar jeg længe har smagt

Kødboller

Ricotta og skinke med æg

Entrecote som serveres i stykker og ikke som et helt stykke kød?

Udsigt fra Gabbiano som slottet hedder

Og sådan gik den første uge og herefter kom familien Meier og gjorde os selskab! 🙂

 

 

Om Dorthe

Årgang 1972, mor til 3 skønne børn og gift med Ole.
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s