New York dag 1

Efter en lettere turbulent flyvetur med en ualmindelig lille flyver fra Private Air (20 rækker i alt!) landede vi i Newark mandag aften 22.30.

Vi kom rimelig nemt igennem immigration, vores kufferter var allerede på transportbåndet så ud med os til taxaerne!

Vi delte taxa med en sød engelsk pige som vi havde delt række med ombord – og da hun rejste for sit firma betalte hun da lige regningen hele vejen! Det betød at vi var fremme på hotellet et par minutter i midnat.

Vi boede på San Carlos Hotel på 150 E 50th St, som lå rigtig godt placeret!

san-carlos-hotel-map

Jeg havde slet ikke sovet ombord på flyet, men derimod set James Bond (Spectre) og “Burnt” undervejs på de udleverede iPads – for ja, det er åbenbart billigere for selskabet at udlevere iPads end at opgradere skærmsystemet på flyet – scary!

Nå, men i seng med os kl. 01 og så sov vi til v. 7-tiden. Ja underligt nok kunne vi ikke mere, så op med os og få noget mad! (og se – hver morgen var der avis foran vores dør!)

image

Efter en dejlig gang mad og kaffe gik vi afsted mod Empire State Building. Vi havde købt et CityPass som var gyldigt til diverse seværdigheder, og ikke behøvede at stå i billet-kø alle steder!

På vej mod Empire gjorde vi stop ved New York Public Library. En smuk majestætisk bygning, men desværre var det berømte “Rose Main Study Room” lukket – æv!

image

image

image

Vi gik ad 5th Avenue mod Empire – gjorde stop i en souvenir butik fordi Mette frøs og måtte “investere” i en I<3NY sweatshirt! :). For selvom det var smukt solskinsvejr var vinden kold og i skyggen var det rigtig koldt!

Da vi nåede Empire State Building oplevede vi for første gang kø. Bedst som vi troede vi var igennem billetkøen (for ja vi skulle hente vores Citypass det første sted og måtte stå i kø for det) var det blot for at komme i næste kø – og næste….. i alt brugte vi nok en time på kø, men nåede endelig toppen til den smukkeste udsigt i smukt, klart vejr! (Og jeg kunne mærke der på 86. etage hvordan vinden fik bygningen til at svaje – DET er ikke noget for mig skulle jeg hilse at sige!!)

image

image

image

image

Herfra gik turen tilbage til Bryant Park hvor vi spiste frokost inden vi gik  mod Times Square og Broadway.

image

image

Egentlig blev jeg lidt skuffet over Times Square, som jeg havde forestillet mig langt større? Men der var et utroligt liv, fyldt med gadesælgere, reklamer i alskens farver, masser af butikker og Broadway teatre.

image

image

Vi besluttede at nu vi var her ville vi kigge på Broadway billetter! Vi kunne godt tænke os at se Wicked men vi erfarede hurtigt at de nogenlunde gode billetter kostede fra 150$ (ca. 1000 kr) og op – og det syntes vi altså var lige dyrt nok!

Vi gik lidt rundt og endte med at spørge efter billetter til et show der hedder “On your feet” og handler om Gloria Estefans liv fra barn og til sangerinde op gennem 80´erne. Og vi fik et tilbud om billetter til samme aften kl. 19 med pladser på 6. række til kun 100$ – og så slog vi til! 🙂

image

Så hjem med os på hotellet og hvile fødderne 1 time inden vi måtte afsted igen!

Det var en rigtig god forestilling med gode sangere, god musik og virkelig dygtige dansere!

Det var blevet mørkt da vi kom ud og så kunne vi igen se Times Square hvor alt lyset nu kom virkelig til sin ret – man fornemmede faktisk ikke at det var mørkt og al varmen som lyset genererede kunne man også mærke!! Vildt!

image

Vi lagde et smut forbi en M&M butik i 3 etager inden vi gik hjem, nuppede en burger med på vejen og SÅ i seng efter en god lang 1. dag!

image

Om Dorthe

Årgang 1972, mor til 3 skønne børn og gift med Ole.
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Et svar til New York dag 1

  1. moriudlandet siger:

    Det ser skønt ud – absolut også på min rejse-ønskeliste 🙂

    Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s