Handywoman

Pippis´s ordsprog: “Det har jeg aldrig prøvet før, så det er jeg sikkert god til”, valgte jeg at følge for et par uger siden, da jeg opdagede at der var en revne i en flise i vores ene bruseniche. “Den kan jeg da sagtens skifte” – tænkte jeg, googlede hvad jeg skulle bruge og købte ind i Silvan. Fliserne har vi heldigvis liggende på loftet fra da huset blev bygget, så det var ingen sag jo….

Nåja, jeg måtte også lige låne lidt værktøj fra min far – en vinkelsliber til at tilskære de nye fliser, og et stemmejern til at hakke den gamle mørtel/flise ned med.

img_1440

Men jeg gik i gang, først med at fjerne gummifugen i hele brusenichen, da den ikke længere var pæn alle steder – og jeg havde ikke kunnet gøre den ren med håndkraft og diverse midler. Og til at fjerne gummifugen erfarede jeg at en pincet var supergod til at få fat i den løsnede fuge og hive den op! 🙂

img_1443

Jeg opdagede også at det var svært at fjerne den revnede flise OG det kunne  være svært når man skulle passe på ikke at ramme fliserne ved siden af.

I processen opdagede jeg, at også naboflisen havde en mikroskopisk revne, så den pillede jeg også ned. Her skete så det uheldige, at flisen for enden gik i stykker, og jeg også var nødt til at fjerne den.

img_1446

Godt så – 3 fliser skulle skiftes, alt det gamle fliseklæb skulle skrabes af, og de nye fliser skulle skæres til. Det var ret svært at gøre det så det var pænt, og det svinede virkelig meget i skuret med støv. Men ok, efter nogle forsøg havde jeg nogle rimelig pænt tilskårne fliser.

Alt var godt, men så opstod problemet. Jeg kunne ikke få rengjort kanten med fuge ordentligt, og jeg var bange for at ødelægge de gulvfliser der stødte op til. Den gik jeg lige og tyggede lidt på, og tilsidst besluttede jeg mig alligevel for at jeg ikke heeeelt var Pippi, og jeg ville hade hvis resultatet ikke blev ordentligt (og fliserne sat lige på), så jeg kontaktede en murer som blot skulle rense det sidste væk og sætte de 3 tilskårne fliser op.

Det kom der så en og gjorde, han havde værktøjet til lige at slibe de kanter væk jeg ikke selv kunne, og så skar han 3 nye fliser og satte den op – vupti på 45 minutter. (Her viser det jo tydeligt hvor vigtigt det er at have værktøjet i orden – så bliver alting meget lettere!)

img_1506

Så var der bare tilbage at fuge mellem fliserne og lave en ny gummifuge – og det klarede jeg sørme nemt og fint, hvis jeg selv skal sige det.

img_1452

Nu mangler jeg bare at sætte et nyt stykke væv på der hvor yderflisen sad fast, og det kan vel ikke være så svært? 😉

Om Dorthe

Årgang 1972, mor til 3 skønne børn og gift med Ole.
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s