Længe siden!

Ak ja – så er tiden fløjet fra mig igen igen – uden opdateringer og indlæg!

Sådan er det at være en travl børnefamilie – det kender mange jo til!

Men i den forgange tid har vi haft den dejligste vinterferie i Wagrain i Østrig sammen med en masse søde mennesker – vi var faktisk hele 25 danskere hvoraf de 22 kom fra Taastrup!

Vi kørte hjemmefra fredag morgen i uge 7 – overnattede syd for München og ankom lørdag formiddag!

Søvn og læsning undervejs

Da vi jo bor oppe på bjerget ved Flying Mozart på http://kogelalm.at skulle al bagage pakkes i bure så de kunne transporteres med liften og bagefter skulle vi leje det udstyr vi manglede.

Og så var det ellers bare op og ud på pisterne med vennerne! 🙂

Varm kakao er en selvfølge når man er på ski og er lidt træt:

Men efter en god nats søvn (nåja jeg kunne forresten ikke sove første nat!) er det intet mindre end fantastisk at vågne op til denne udsigt:

Søndag-tirsdag skulle ungerne på 2 timers skiskole ved Grafenberg.

Hvert år siger jeg sjovt nok at jeg også vil have noget undervisning, men det bliver aldrig til noget – næste år har jeg lavet en aftale med Lene om en privatlærer – så kan det være at det rent faktisk sker! 🙂

For ja – reelt har jeg kun været 1 gang i Val Thorens i midt 90´erne og så i 2001 i Canazei med Ole – og det er min erfaring indtil vi for nu 3. gang har været afsted. Jeg er ikke bange og klarer det sådan ok hvis jeg selv skal sige det, men jeg kunne garanteret få nogle gode fifs af en lærer så jeg bedre kan følge med ungerne og stilen bliver lidt bedre! 😉

For ja, faktum er at de sq kører fra mig de unger! Og for Basse er det hurtigst ned og gerne off-piste. Han er vild og jeg har hjertet oppe i halsen men prøver ikke at vise det for meget! 😉

 

 

SMS´erne skal jo klares! 🙂

Vi kører ikke sammen alle 25. Niveauerne er for forskellige, ventetiden bliver for lang, nogle vil have flere pauser end andre, vi skal på ski-skole med ungerne et bestemt sted osv. I stedet tager vi afsted som vi nu synes om morgenen på første morgen-tur og så mødes vi sidst på eftermiddagen til lidt after-ski mens ungerne hygger sig på hotellet!

 

Udkigsposten hvor afterski-drinks indtages i det skønneste vejr

Udsigt over diverse bjergtoppe

Hotellet

Basse laver snebolde

De sidste 2 år har ungerne max. været på de røde pister men i år mente de at de var klar til de sorte. Så derfor gik turen til Sorte Mulde som vi har udsigt til fra hotellet. Der ligger også en lækker restaurant hvor de serverer spareribs og andet godt fra en stor udendørs grill hvilket lød godt! Dagen før var pisten iøvrigt lukket pga. vind, og vejret var stadig gråt.

Vel ovre, oppe og nede igen af sorte Mulde kaprede vi nogle fantastiske pladser på Griessenkarhaus, som jeg mener det hed, og så skulle vi have lidt kaffe/kakao/glühwein.

Og vi var egentlig lidt sløve i betrækket, så vi hang ud og samtidig med at vejret klarede op og solen kom frem, blev det kun endnu bedre at blive hængende!

I stedet skiftedes vi til at tage nogle ture med ungerne og på et tidspunkt tog jeg en lang tur med Celina og Sebastian tilbage til midterstationen på Flying Mozart – op på hotellet og hente solcreme og så retur igen til frokost! Vi startede med kun at være fam. Olsen og os, men flere og flere af de andre stødte til – det  var super hyggeligt!

Celina hygger i hængekøjen på Griessenkarhaus

Sorte Mulde

Aftenerne blev som sagt tilbragt sammen – og især de 3 herrer på billedet under hyggede sig i baren med en enkelt Weissbier eller 2 eller xxx!!

Ungerne spillede spil og hyggede inden alle forholdsvis tidligt gik omkuld så vi kunne være friske til morgenmad og 1. tur på løjperne 08.15!

De 3 musketerer

En tradition er også at vi spiser desserter, uanset tidspunkt på dagen, på Dampfkessel i Flachau. Og solen skinner altid når vi er der! 🙂

Sebastian har ondt i skulderen og hænger over bordet mens de andre sagtens kan fjolle!

På vej dertil blev Sebastian desværre torpederet af en anden dreng og slog skulderen så meget så jeg var bange for et brækket kraveben. Og han ville ikke engang have dessert!!! SÅ har han altså slået sig!! Så han sad og hang og da Jeppe var faldet på den første tur og havde slået hoften slemt (pga. varme dagen før og frost om natten var løjperne sten-hårde indtil solen fik varmet dem lidt op!) og var vendt tilbage til Kogelalm – så ville Sebastian også gerne retur og hygge sig med Jeppe!

Så jeg tog med ham tilbage og her hyggede de 2 i nogle timer inden resten af banden kom retur. De havde helt sikkert også brug for et afbræk fra alle de mange mennesker og nød at de bare kunne se film og spille på diverse konsoller!

Det var den sidste hele dag inden vi skulle hjem – og solen skinnede og der var virkelig varmt – helt op til 18 grader!! Så afterski på Kogelalm var fantastisk og en god afslutning!

Fredag havde de lovet masser af sne – og det holdt stik! Det havde sneet så meget og sneede fortsat hele formiddagen, at vi kun tog en tur ned i bund til Flying Mozart og så opgav vi, pakkede sammen og kørte hjemad!

Turen næste år er allerede planlagt – og vi glæder os! 🙂

 

 

 

Om Dorthe

Årgang 1972, mor til 3 skønne børn og gift med Ole.
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s