Basse til kontrol

Hver 3. måned frekventerer vi Herlev Hospital hvor Sebastian går til kontrol da han er i behandling med væksthormon.

14 dage inden lægebesøget skal der tages blodprøver (“Med den store nål” som han siger) – så resultatet ligger klar når vi kommer til samtalen.

Og den samtale er ok at gå til synes han – for her skal man ikke stikkes! 😉
Her bliver han målt og vejet, og blodprøvesvarene sammenholdt med vægt og højde, afgør om hans daglige dosis skal sættes op.
Og mens man venter på at komme ind, kan man spille bordfodbold og bob – og  han bliver vildt sur hvis han taber! 😉

image

FØR behandlingen startede d. 20.November 2013 lå han helt udenfor kurven og var kun 95,8 cm. Men må vi konstatere at det virker det skidt. Nu er han 118,5 cm høj og vejer 21 kg!

På 2,5 år er han vokset knap 23 cm – og det kan skam ses både på ham og hans bukser ikke mindst – når jeg lige synes jeg har købt nye, ja så går der et par uger og så er de for små!
Men vi klager ikke! Det er dejligt at han er kommet med i højden og ikke engang er den mindste i klassen – og det synes han vist også selv!

image

Injektionerne skal han have hver aften i lårene og det går rigtig godt med det – det er ikke længere en kamp som i starten hvor tiden blev trukket ud og trukket ud – men han er selvfølgelig også blevet større og har vænnet sig til det.

I starten fik han Novo Nordisk væksthormon, men de tabte desværre licitationen i Danmark, så vi var tvunget til at skifte til Saizen hormon. Det er nu helt ok, da devicet til injektionen er nemmere at håndtere – og det er ret vigtigt når han ind imellem gerne vil stikke sig selv!!

Novopen

Novopen

Saizen pen

Saizen pen

image

I går opdagede de at hans ben har forskellig længde (meget lidt), men det er ikke unormalt i voksealderen, men selvfølgelig noget man holder øje med – og han er ikke generet af det heldigvis!

image

Han har fortalt sine klassekammerater om det og de synes det er mega-sejt at han bliver stukket med en nål uden at græde!

Om Dorthe

Årgang 1972, mor til 3 skønne børn og gift med Ole.
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget . Bogmærk permalinket.

2 svar til Basse til kontrol

 1. Ann-Therese siger:

  Han er da også sej at han klarer alt det. Jeg bliver lidt nysgerrig på om lægerne har nogen ide om hvor han ville blive UDEN behandling? Dejligt at det virker og han vokser godt.

  Liked by 1 person

 2. Dorthe siger:

  Ann-Therese det er jo svært at spå om 🙂 MEN han ville givet vis ende omkring min højde, altså 160 cm. Det er svært at sige hvor høj han bliver endnu, da hans væksthastighed ændrer sig, men pt. ligger han på ca. 173 cm.
  Man skal også huske på at det genetiske materiale spiller ind og da hverken Ole eller jeg er særlig høje, ja så forventes det ikke at vores børn bliver det heller – logisk nok!
  Vil dog lige tilføje at højden bestemt ikke er det eneste som væksthormon har betydning for (og at det altså blot ikke er et spg. om hvor høj man bliver) – Fedtlagring, insulin niveau og proteiner kan også påvirkes, så det er et samspil af mange ting!
  Måske jeg burde skrive et uddybende opslag?? 🙂

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s