Maskinel afhængighed?

Ak ja – 2016 har indtil videre været et hårdt år for de maskinelle hjælpemidler vi omgiver os med herhjemme – og ikke mindst vores pengepung!

Ved juletid begyndte køleskabet at gøre knuder og ville ikke lukke rigtig til, med mindre man gav det et ordentligt skub øverst oppe. Og ja – det var en stakket frisk, for en fredag morgen kunne det så pludselig ikke lukkes – overhovedet – længere og så måtte jeg til tasterne og bestille et nyt, som kunne leveres dagen efter. Heldigvis var det frost udenfor, så inden jeg tog på arbejdet stillede jeg det mest temperaturfølsomme udenfor.

Og næste morgen – Wupti – kom og afleverede det nye skab. 6000 kr og nåja det skulle jo til for det kunne ikke undværes!
image

Så var der bøvl med den lille sorte bil – motorlampen lyste og det føltes som om man satte den i 4. gear når man reelt kun var i 2. – og det gik jo ikke, så afsted til bil-doktoren med den. Og ja, de kunne jo ikke lige se hvad det var, for det var en periodisk fejl, så vi skulle komme igen når den lyste og de så kunne måle på den.

Meeen, de skiftede da lige bremseklodser for og bag, ny lydpotte foran og lidt andre småtterier, hvilket kostede godt 7000 kr. Jep så begyndte pengene ligesom at rulle ud af butikken, og fejlen kom ganske rigtigt igen, bilen på værksted og nu fandt de sørme ud af at det var katalysatoren der var i stykker OG at den bremsede 25% forkert på det ene forhjul. Så måtte de jo skifte den der katalysator og en lambdasonde(?), fikse bremserne og vupti 12000 kr fattigere blev vi! 😦

Forrige søndag ville vaskemaskinen så pludselig ikke mere og lavede en fejl! GRRRR – der måtte jeg bruge aftenen på at rense filtre og hvad ved jeg – men jeg fik da maskinen til at virke igen!

Og i går stødte så sidste udfordring til.

Da jeg kom hjem, sent, og egentlig skulle i gang med at lave mad – satte jeg opvaskemaskinen over for det havde manden glemt om morgenen. Og så, efter 1/2 time mente den den var færdig – det var den ikke men meldte en fejl E15 – hvilket jeg kunne læse mig frem til var noget med at vandtilløbet ikke fungerede ordentligt.

Så midt i aftensmad, madpakker og opvask over det hele, måtte jeg tage strømmen, lukke for vandet og ellers hive maskinen ud. Google en Youtube video frem og se om jeg kunne gøre noget ved problemet!

image

Rent ser det bestemt ikke ud! 😦

image

Gad vide om jeg mon kan skille denne ad og rense den hvis det er vandtilførslen den er gal med?

Jeg rensede filtrene i maskinen (de var nu ikke særlig snavsede), kunne ikke se noget galt med vandtilførslen og så vippede jeg maskinen 45 grader forover som Youtube videoen foreslog.

image

Der kom ikke rigtig noget vand ud af den (som videoen mente der ville) og jeg satte maskinen på plads, koblede vand tiligen og tændte for strømmen. Og så satte jeg en glas-skylning over og håbede på det bedste!

Imens var jeg en rimelig stresset og presset mor, for ungerne larmede og skændtes, der lignede et bombet lokum (og vi var oveni købet løbet tør for alm. opvaskemiddel, så det kunne ikke engang klares på den måde!) og jeg drønede rundt!

Men heldigvis virkede maskinen igen ? Og jeg kunne sætte den oprindelige første opvask over, få ryddet op efter madpakke-smøringen, hjælpe Celina med matematik, fixe grønt til kaninerne og bede Sebastian om at gøre sig klar til at gå i seng, efter vi, naturligvis, lige havde øvet huskeord! Pyyyyh og suk! Og nåja, jeg svingede da også lige støvsugeren og satte en vask over – og håbede manden snart kom fra arbejde – med opvaskemiddel! 😉

Behøver jeg sige at vi IKKE ønsker at bruge flere penge pt. på vores maskinelle afhængigheder??

 

Om Dorthe

Årgang 1972, mor til 3 skønne børn og gift med Ole.
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s